luni, 13 octombrie 2008

PENTRU UN TRAFIC CIVILIZAT

ACEST blog este dedicat unui scop de interes general, si anume, conditii mai bune de trafic pentru pietoni, biciclisti, motociclisti, soferi de toate categoriile.

CUM? prin postarea pe acest blog a tuturor observatiilor, semnalmentelor, comentariilor dar si a fotografiilor sau filmuletelor care surprind soferi neatenti, imprudenti, inconstienti sau pur si simplu lipsiti de bun simt.

DACA ati observat din masina sau ca pieton, din tramvai sau de la fereastra locuintei dumneavoastra o persoana care deranjeaza prin oprire/stationare/parcare ilegala sau incomoda pentru noi, ceilalti, va rugam postati aici un numar de inmatriculare sau orice alt detaliu care ar putea identifica respectiva persoana, si cu ajutorul internetului, sa facem cunoscuta fapta intregii tari, si nu numai!

OBIECTIVUL nostru este sa obtinem totodata sprijinul organelor abilitate, astfel incat, odata oferite informatii concludente despre acei oameni deranjanti si nepasatori, politia, Administratia Domeniului Public, Politia Comunitara sa poata avea un inceput de dovada.

ASTFEL, putem toti contribui la un trotuar sau o sosea mai civilizata, precum si la un trafic ce ne-ar da mai putine dureri de cap tuturor, de la mic la mare, de la pieton la sofer de camion. Sa nu uitam de impactul pe care il poate avea o asemenea actiune asupra sigurantei semenilor nostri, a copiiilor ce merg sau se intorc de la scoala, a parintilor nostri care au vederea sau auzul slabite si nu mai pot fi la fel de vigilenti ca noi.

TUTUROR celor dragi, dar si celor pe care nu-i cunoastem, sa le dam o sansa in plus in aceasta jungla rutiera, fiindca, dupa cum stim, "incetul cu incetul se fabrica otetul"!

5 comentarii:

Unknown spunea...

Da draga PAF, intr-adevar este o jungla rutiera peste tot in tara asta!! eu am renuntat la masina in favoarea unui scuter, dar si asa, nesimtitii de oameni deschid usile sa ma loveasca cand incerc sa ma descurc in aglomeratie! Nu se mai poate, domnule!
V-ati gandit la vreun mijloc de comunicare spre organele abilitate a ceea ce noi pietonii sau soferii civilizati observam si postam aici? va doresc numai bine si sanatate si Dumnezeu sa va ajute! Petre Comanescu, pensionar

Anonim spunea...

Blocatorii de trotuare sunt peste tot! Salutam initiativa, in speranta ca vor ajunge sa fie amendati macar cativa din cei semnalati.
Silviu, Timisoara

Anonim spunea...

sa le desumflam rotiileeee!!!

PAF spunea...

Sigur, e cea mai omeneasca reactie, si e de inteles, insa nu vom rezolva mai nimic prin dezumflarea rotilor; mai degraba, la fel ca in cazul copiiilor mici, ii vom indarji mai mult, asadar trebuie sa avem solutii pe termen lung si care sa-i doara mai tare (amenzi, blocaj de roti, postare in vazul tuturor).

Anonim spunea...

Metodele de bun simt nu mai sunt valabile pentru oprirea acestor nesimtiti, oricat de bine am fi intentionati. Chiar astazi am vazut un Land Cruiser de vanzare parcat jumatate pe trotuar in Piata Libertatii. In anunt scria "Fara accidente!". Pe portiera din dreapta, o urma de pantof si o mare infundatura in caroserie. Felicitari pietonului curajos! NU se mai poate asa, ne calca pe trotuar toti imbuibatii...